Wat is het verschil tussen een gezondheidscoach en een diëtist of voedingsdeskundige?
Als gezondheidscoach is het mijn missie om klanten te laten kennismaken met een brede waaier aan tools en vaardigheden om hun gezondheid en levensstijl te verbeteren. Samen met mijn klanten leg ik doelstellingen vast en help ik hen om via eenvoudige, gezondheidsbevorderende gewoontes hun gezondheid preventief in eigen handen te nemen. Mijn voornaamste uitgangspunt als (holistisch) gezondheidscoach is dat gezond zijn niet louter afhangt van de voeding op je bord, maar dat er veel meer factoren meespelen die een positieve/negatieve invloed kunnen uitoefenen op jouw gezondheid. Diëtisten of voedingsdeskundigen daarentegen focussen voornamelijk op voeding. Ze werken doorgaans rond specifieke doelstellingen zoals bijvoorbeeld gewichtverlies, controle van het bloedsuikergehalte, spijsverteringsstoornissen, allergieën en intoleranties,… Elk hebben we dus onze eigen specialisaties.
Waarom moet ik eerst een intakegesprek boeken alvorens ik met een coachingprogramma van start kan gaan?
Een coachingprogramma van meerdere maanden vraagt een serieus engagement. Tijdens het intakegesprek toets ik met jou af of jouw verwachtingen matchen met het programma. Daarnaast maken we afspraken rond het verloop van de coachingsessies en wat ik daarbij ook van jouw kant verwacht. Als je een intakegesprek hebt geboekt, ontvang je van mij een intakeformulier met een heel aantal vragen die we tijdens het intakegesprek zullen overlopen. Jouw antwoorden vormen voor mij de basis om het coachingprogramma vorm te geven naar jouw behoeften en noden. Voor de POWER Sessies is er geen intakegesprek nodig.
Is een gezondheidscoach een betrouwbare keuze?
De populariteit van gezondheidscoaching zit in de lift waardoor de vraag naar kwalitatief opgeleide coaches groter is dan ooit. Zelf volgde ik opleidingen aan het Institute for Integrative Nutrition, pionier op het gebied van (holistische) gezondheidscoaching en behaalde ik het ELMO-certificate via The European Lifestyle Medicine Organization. Daarnaast werd ik ook gecertificeerd door de International Association for Health Coaches. Door het behalen van deze kwalificaties werd ik erkend door de VVGC (Vlaamse Vereniging voor Gezondheidscoaches): een kwaliteitslabel dat aangeeft dat ik de functie van professioneel gezondheidscoach op een kwaliteitsvolle manier kan uitoefenen.
Wordt een sessie bij een gezondheidscoach terugbetaald door de mutualiteiten?
Ben je aangesloten bij Helan (het vroegere Partena) dan heb je recht op een tegemoetkoming tot 25 euro per kalenderjaar voor consultaties bij een erkend gezondheidscoach (aangesloten bij de VVGC - Vlaamse Vereniging voor Gezondheidscoaches). Meer info vind je hier.
Welke betaalopties zijn er beschikbaar?
Betalen kan via Payconiq of via overschrijving per factuur. Bij de coachingprogramma’s is het mogelijk om per sessie of maandelijks (per 2 sessies) te betalen. Het is ook mogelijk om een vooruitbetaling te doen van het volledige bedrag van jouw gekozen coachingprogramma. In dat geval krijg je 10% korting op het volledige bedrag van het coachingprogramma.